OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna zobozdravstvena pomoč: 04 2082 418
Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

OBVESTILO ZA JAVNOST

1. marec 2024

OBVESTILO ZA JAVNOST 

V Zdravstvenem domu Kranj smo s 1. marcem odprli ambulanto za neopredeljene zavarovane osebe oziroma za paciente, ki so ostali brez izbranega osebnega zdravnika v ZD Kranj. Nujnost ponovnega odpiranja ambulante za neopredeljene zavarovane osebe je nastala izključno zaradi odhoda več zdravnikov in znanega pomanjkanja zdravnikov družinske medicine na trgu dela. Ob kadrovski podhranjenosti zdravnikov je to trenutno edini, žal manj prijazen in mogoče manj zadosten ukrep.

Ambulanta bo organizirana v ZD Kranj v prostorih ambulante dr. Aleksandra Porenta (pritličje pri informacijah) in sicer vsak ponedeljek med 7.30 in 11.30 uro ter ostale dni v tednu (torek-petek) med 14.00 in 18.00 uro.
Naročanje na pregled je obvezno. Pacienti se lahko v ordinacijskem času ambulante naročijo osebno ali po telefonu oziroma preko elektronske komunikacije (Gospodar zdravja), urnik in kontaktni podatki so objavljeni na spletni strani ZD Kranj.
Pacientove težave ali administrativna naročila bomo triažirali, kar pomeni, da se pacientom glede na zdravstvene težave določi termin za obisk v ambulanti oziroma se izvedejo administrativne storitve v najkrajšem možnem času, praviloma v treh delovnih dneh. Prednost obravnave pacientov se določi glede na nujnost in ocenjeno resnost težav.

Ambulanta bo primarno namenjena pacientom, ki so bili opredeljeni na osebne zdravnike v ZD Kranj, in so ga izgubili zaradi odhoda zdravnika.
Za paciente zdravnice Tanje Ješe, dr. med., spec. druž.med. (Zdravstvena postaja Stražišče, ambulanta 4) smo ohranili enako telefonsko številko in elektronsko komuniciranje (Gospodar zdravja), kot sta bila v ambulanti v Stražišču. Vsi zdravstveni kartoni so preneseni v ZD Kranj. Medicinska sestra bo dosegljiva na telefonu in elektronski komunikaciji (Gospodar zdravja) vsak delovnik med 7.00 in 11.00 uro. Pri medicinski sestri bo možno naročanje zdravstvenih listin (recept, napotnice, naročilnice za medicinske pripomočke) ter naročanje na pregled v ambulanto za neopredeljene osebe.

Takšno obliko dela pričakujemo do izboljšanja kadrovske situacije v ZD Kranj oziroma do odprtja nove ambulante družinske medicine. Svetujemo tudi, da si poiščete novega osebnega izbranega zdravnika v družinskih ambulantah, ki še opredeljujejo paciente.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Vodstvo ZD Kranj in družinske medicine

 « nazaj na seznam