Dejavnosti

Šolski dispanzer

NUJNO OBVESTILO
Pediatrinja dr.med.spec.šol.med Jelka Hostnik se je s 30.6.2022 upokojila. Starši otrok, ki so bili njeni pacienti, za vse informacije o naročanju, pregledih, napotnicah, receptih in o možnostih registracije pri drugih pediatrinjah, pokličite šolski dispanzer - 04 20 82 156.

AMBULANTE ZA ŠOLSKE OTROKE IN MLADINO: 
 

KOROŠEC Anja, dr. med. spec. pediatrije

KUBURIČ Marjeta, dr. med. spec. šol. med.


PETKOVIĆ MAZI Vesna, dr. med. spec. pediatrije

PREZELJ DOLENEC Vesna, dr. med. spec. pediatrije

RUDEŽ Eva, dr. med. spec. pediatrije

Dr. Rudež Eva, dr.med. spec. pediatrije, dr. Petković Mazi Vesna, dr.med, spec. pediatrije in dr. Prezelj Dolenec Vesna, dr.med, spec, pediatrije, dr. Anja Korošec, dr.med., spec. pediatrije v letu 2022 vpisujejo poleg šolskih otrok tudi novorojenčke in dojenčke.


Cepljenje otrok proti COVID-19 od 12. leta dalje s cepivom COMIRNATY (Pfizer) poteka ob sredah in petkih v zabojnikih atrija ZD Kranj. ZA NAROČANJE IN DRUGE INFORMACIJ KLIKNITE ZAVIHEK CEPLJENJE COVID-19. Starše otrok starih 5-11 let prosimo, da se za cepljenje obrnejo na otrokovega pediatra. Cepljenje poteka na Pediatrični kliniki v LJ (naročanje v UKC vsak PON dopoldne 01 522 4628).

Obrazec--> Izjava upravičenca za uveljavljanje začasne zadržanosti od dela zaradi nege otroka

NAROČANJE NA PREGLED
Pacienti se naročajo v ordinacijskem času izbranega zdravnika. V času sistematskih pregledov ne naročamo.
V nujnih primerih  izven ordinacijskega časa izbranega zdravnika pokličite na tel. številko 04 20 82 156.
Preden pridete v ZD, se posvetujte z ambulanto po telefonu in se OBVEZNO NAROČITE. 
Na PREVENTIVNE PREGLEDE lahko pridete samo v primeru, da so vaši otroci popolnoma zdravi (brez infektivne bolezni) in da ste zdravi tudi vsi doma.
V PRIMERU SUMA NA COVID 19 V DRUŽINI NAS OBVESTITE, DA PRESTAVIMO DATUM SISTEMATSKEGA PREGLEDA.

NAVODILA ZA POŠILJANJE E-MAIL SPOROČIL V AMBULANTO IZBRANEGA ZDRAVNIKA:

1.    Recepti in napotnice

Recepte za stalna zdravila in napotnice za kontrolne preglede je potrebno naročiti vsaj teden dni pred iztekom oz. kontrolnim pregledom. Izdane bodo v treh delovnih dneh. V zdravstvenem kartonu moramo imeti zadnji izvid specialista. Recepte in nenujne napotnice piše samo izbrani pediater.

2.    Izdaja bolniškega staleža (nega otroka, spremstvo)

Spremstvo otroka odobrimo do dopolnjenega 15. leta starosti z dokazilom opravljenega pregleda.

Nego otroka je potrebno odpreti prvi dan zadržanosti od dela.
 
3.    Pošiljanje zdravstvene dokumentacije na MDPŠ, …

Ob predhodni prošnji po e-mailu s točnimi podatki (ime, priimek, letnica rojstva in točen naslov, kamor želite dokumentacijo poslati) bo zdravstvena dokumentacija odposlana na željeni naslov naslednji delovni dan.

4.    Posvet z zdravnikom

Posvet z zdravnikom preko spleta je možen le za NENUJNE primere.
Prosimo, da navedete ime in priimek otroka, datum rojstva, okvirne zdravstvene težave. Odgovorili vam bomo najkasneje v treh delovnih dneh. Za nujne primere in akutna vročinska stanja spletno naročanje in posvetovanje NI PRIMERNO! 


- Naročeni otroci  imajo prednost pred nenaročenimi!  Izjema so samo nujni primeri.

- Le v nujnih primerih ( poškodbe, vročinski krči, hude bolečine, težko dihanje ) je vašega otroka dolžan pregledati neizbrani pediater.

- V času odsotnosti otrokovega zdravnika je zagotovljeno nadomeščanje v njegovem delovnem času.

- V času velikega števila obolelih otrok se lahko zgodi, da otrok ne bo pregledan točno ob naročeni uri. Takrat Vas prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

- Nenujne storitve pri neizbranem zdravniku so samoplačniške

-Po Zakonu o zdrav. varstvu in zdrav. zavarovanju imajo pacienti pravico do izbire pediatra ali spec. šol. medicine do dopolnjenega 19. leta starosti.
Po 19 letu si izberejo zdravnika splošne oz. družinske medicine. Seznam zdravnikov splošne medicine, ki sprejemajo nove paciente, je pri informatorki ZD Kranj.


Kolektiv šolskega dispanzerja.