NAŠE DEJAVNOSTI IN AMBULANTE

NAPOVEDUJEMO

CKZ sodeluje v aktivnostih Evropskega tedna mobilnosti v Kranju med 16. in 22. septembrom.
PROGRAM


6 mesecev po zaključku delavnice Zdravo hujšanje smo z dvema udeležencema programa v sklopu motivacijskega srečanja obiskali bližnji hrib, sv. Jakob.


Tekom delavnice sta Uroš in Leonida izgubila kar nekaj odvečnih kilogramov. Najbolj pomembno pa je to, da sta osvojila veščine zdravega prehranjevanja in v svoj vsakdan dodala telesno aktivnost.
Delavnica Zdravo hujšanje je dosegljiva za vse tiste, ki ste polnoletni, in imate ITM višji od 30. Preden se pridružite programu, se morate dogovoriti za termin pri svoji referenčni medicinski sestri. Ona opravi pregled in na podlagi vseh kriterijev, ki jih morate izpolniti za obiskovanje te delavnice, opravi napotitev. Nato počakate na naš klic oz. povabilo na delavnico.
Z novimi skupinami pričnemo v septembru. Lepo vabljeni!
Center za krepitev zdravja (CKZ) Kranj


V Kranju je 13. junija 2023 potekal "PROMETNO VARNOSTNI DAN", ki ga organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj.

Na dogodku so se predstavile intervencijske službe. Udeleženci so si lahko ogledali delo in vozila intervencijskih služb - tudi reševalcev.

Matjaž Livk, dipl. zn., bivši reševalec, zdaj pa izvajalec zdravstvene vzgoje otrok in mladostnikov - del tima Centra za krepitev zdravja Kranj -
je predstavil opremo reševalca in vozila, TPO (temeljne postopke oživljanja), prvo pomoč.
»Otroke želimo ozavestiti, da pomoč ni nič strašnega, da se torej ne smejo bati pristopiti k osebi, če vidijo, da ni v redu. Na ta način jih vzgajamo v ljudi, ki bodo brez zadržkov pomagaliOtroke je seznanil, kako pomembna je telefonska številka 112, skupaj z vzgojiteljicami so ponovili prvo pomoč v primeru tujka v dihalih,
s starejšimi otroki pa, kako izvedemo položaj za nezavestnega. Otroke je Matjaž tudi opomnil, da je na kolesu nujna uporaba čelade.

Veliko zanimanja, predvsem najmlajših, so pritegnile prižgane lučke na reševalnem vozilu. Na zanimiv in poučen dogodek so prišli otroci iz
več kranjskih vrtcev in osnovnih šol.

Zahvaljujemo se vsem za obisk in se jeseni ponovno srečamo v vašem vrtcu ali na vaši šoli, kjer izvajamo program vzgoje za zdravje otrok
in mladostnikov.

Želimo vam prijeten skok v počitnice in pazite na svojo varnost.
Center za krepitev zdravja Kranj