NAŠE DEJAVNOSTI IN AMBULANTE

FIZIOTERAPIJA NA DOMU - SAMOPLAČNIŠKO

Za takšno dodatno ponudbo smo se odločili zaradi povpraševanja in velikih potreb. Na tak način je obravnava lahko zagotovljena v najkrajšem možnem času in v domačem okolju pacienta. Namen je izboljšati kakovost življenja pacientov vseh starosti in z različnimi zdravstvenimi težavami. Znani so številni primeri, ko tudi mlajši, še delovno aktivni pacienti, po različnih poškodbah, kapeh in drugih stanjih s hudimi, dolgotrajnimi ali celo trajnimi posledicami, predolgo ali celo zaman čakajo na institucionalno rehabilitacijo. Zaradi tega je lahko zamujen dragoceni čas za optimalne učinke, priča smo tudi zelo dolgim bolniškim staležem.

Fizioterapija na domu je storitev, ki jo zdravstvena blagajna (ZZZS) NE FINANCIRA, kar pomeni, da se ne izvaja preko delovnega naloga, ki ga za ambulantno obravnavo izda zdravnik, ampak JE PLAČLJIVA. Samoplačniška storitev fizioterapije na domu in ambulantna fizioterapija preko delovnega naloga se ne izključujeta, pacient ima možnost obeh storitev.

SAMOPLAČNIŠKO FIZIOTERAPIJO NA DOMU IZVAJAMO V KRANJU IN BLIŽNJI OKOLICI, in sicer metode in tehnike:
·       kinezioterapije (krepitev mišic po poškodbah/operacijah, vadba za izboljšanje sklepne gibljivosti, terapevtska vadba, učenje hoje, učenje uporabe pripomočkov)
·       elektroterapije (protibolečinska stimulacija, ultrazvok, magnetna terapija, elektro stimulacija za krepitev mišic)
·       manualne terapije (za izboljšanje pomičnosti mehkega tkiva, obravnava brazgotin)
·       respiratorne fizioterapije
·       fizioterapije za zdravje žensk (obravnava nosečnic in porodnic)
DELOVNI ČAS
Ponedeljek, sreda, petek: 10.00-14.00
Torek, četrtek: 11.00-15.00

NAROČANJE
Telefonsko: 040206150
Elektronska pošta: fth.na.domu@zd-kranj.si
CENIK
Velika fizioterapevtska obravnava (55 min): 55€
Mala fizioterapevtska obravnava (40 min): 40€
ODPOVED ALI PRESTAVITEV TERMINA
Termin je potrebno odpovedati vsaj en dan pred obravnavo!

OPIS STORITVE
Fizioterapija na domu obsega fizioterapevtsko obravnavo v domačem okolju, po poškodbah, ki zahtevajo takojšnjo obravnavo po odpustu iz bolnišnice, pri starejših odraslih, osebah z nevrološkimi obolenji, osebah z degenerativnimi obolenji, nosečnicah in porodnicah ter pacientih z respiratornimi obolenji. Prednost je izvajanje v domačem okolju, s čimer so pacientu prihranjeni stroški prevoza in čas, ki bi ga potreboval za prevoz do ambulante, hkrati pa obravnava lahko poteka bolj sproščeno. Vsaka terapevtska obravnava je oblikovana individualno in prilagojena potrebam posameznega pacienta, delo pa poteka v skladu s primeri najboljše prakse in najnovejšimi svetovnimi smernicami. Pri delu smo fleksibilni in upoštevamo želje in potrebe pacienta, pri tem pa delamo skladno s svojim znanjem. Na ta način dosežemo kakovostno obravnavo.
CILJI FIZIOTERAPIJE NA DOMU
-        Hitrejša rehabilitacija pri pacientih, ki zaradi svojega stanja ne morejo priti v zdravstvene domove ali jim to predstavlja dodaten stres in poslabšanje stanja;
-        Hitrejša in boljša rehabilitacijo pred in po časovno omejenem zdraviliškem zdravljenju;
-        Manjša potreba po zdraviliškem zdravljenju;
-        Krajši bolniški stalež;
-        Ohranjanje in izboljševanje samostojnosti pri starejših, posledično manjšo potreba po institucionalni oskrbi in drugih storitvah;
-        Individualen pristop v domačem okolju, ki povečuje motivacijo in uporabnost postopkov, omogoča edukacijo svojcev in na splošno izboljša učinke rehabilitacije;
-        Manjše potrebe po reševalnih prevozih na fizioterapijo v zdravstvene ustanove;
-        Manjše potrebe po obiskih osebnega zdravnika, po ponavljanjih ambulantne fizioterapije, po ponovni hospitalizaciji.
IZVAJALKA storitve je Lara Hafner, dipl. fizioterapevtka.