Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

CEPLJENJE V JUNIJU - ZADNJI ČAS ZA MIRNO POLETJE!

7. junij 2021

V KRANJU BOMO CEPILI NAROČENE IN NENAROČENE

V Slovenijo še naprej prihaja velika količina cepiv proti covidu-19, vendar pa seznami niso več tako polni in vnema pojenja. Zato iz štirih dni v kratkem prehajamo na le še dva cepilna dneva v tednu. Poleg solidne lokalne precepljenostji je treba upoštevati ne tako majhen delež prebivalstva, ki se ne namerava cepiti. Nekaj rezerve pa je pri tistih, za katere je prijava zamuden postopek in čakajo na cepljenje brez naročanja.

Ob takoimenovanih "dnevih odprtih vrat" se bo lahko lahko cepil vsakdo, torej brez vnaprejšnje prijave na zVEM ali na hišno aplikacijo. V Kranju za zdaj ostajamo pri naročanju obenem pa dodajamo tudi možnost odprtega cepljenja. Za začetek v  ponedeljek, 21. junija, od 12. do 14. ure. 

CEPIMO SE ZDAJ! 

Zadnja dva meseca smo v cepilnem centru v kranjski vojašnici vsak delovnik cepili po približno 1000 oseb v eni izmeni. Skupaj smo izvedli 45.675 cepljenj. Od 90.600 naših pacientov smo 27.923 ljudi cepili s prvim, 17.741 pa tudi z drugim odmerkom (stanje 11.junij 2021).

Prvi odmerek je tako prejela tretjina populacije v šestih gorenjskih občinah, ki jih pokrivamo - Kranj, Šenčur, Jezersko, Cerklje, Naklo, Preddvor.

Potrebujemo le prijavo s klikom na obrazec na naši hišni spletni strani ali klic na cepilni telefon.  https://cepljenje.ozg.si/


MLAJŠI - NE ODLAŠAJTE Z NAROČANJEM!

Z majem se je začelo cepljenje mlajših od 50 let. Nacionalna strategija v tej fazi predvideva sprostitev starostnih omejitev, vendar imajo starejši še vedno prednost. Vseeno pa poziv mlajšim generacijam - ne odlašajte z naročanjem. Poleg zagotavljanja kolektivne zdravstvene varnosti bo s cepljenjem bistveno olajšano oz poenostavljeno preživljanje dopustov in počitnic, doma ali v tujini. 

STAREJŠI ZAMUDNIKI – ŠE VEDNO IMATE PREDNOST

Še vedno pričakujemo tudi starejše zamudnike, 50-letnike in tiste v 60-ih in 70-ih letih. Tudi nekaj seniorjev in seniork. Sicer smo precepili dobro polovico starejše populacije. Do nadaljnjega še vedno velja, da ste obravnavani prednostno. Če je potrebno, mlajše svojce prosite za pomoč pri prijavi in prevozu v cepilni center.

KAKO SE NAROČIM NA CEPLJENJE?

Čeprav je na voljo nov nacionalni portal zVem za centralno naročanje, v ZD Kranj do nadaljnjega priporočamo, da se prednostno prijavite preko naše hišne spletne aplikacije. Ta deluje preverjeno in nemoteno.

Vsi že prijavljeni na cepljenje preko hišne aplikacije ne potrebujete novega vpisa v nacionalni portal. Prijavljeni v nacionalni portal boste prav tako deležni obravnave, vendar zaradi težav pri sinhronizaciji podatkov opozarjamo na možnost časovnega zamika.   

Možnosti prijave v ZD Kranj sta dve in obe zelo enostavni. 

1)     Na spletni strani ZD Kranj kliknete ikono CEPLJENJE COVID-19 in vpišete osebne podatke   https://cepljenje.ozg.si/

2)     Pokličete cepilni telefon 040 807 672, vsak delovnik med 8. in 13. uro

Če je vaš zdravnik koncesionar, se naročite pri njem ali na cepilni telefon.

Nekaj dni preden pridete na vrsto, boste prejeli sms sporočilo ali elektronsko pošto z datumom in uro. 

SPREMEMBA TERMINA CEPLJENJA

S porastom naročanja mlajših generacij se povečuje obseg prošenj za spremembo termina cepljenja. To dodatno obremenjuje delo osebnih zdravnikov in organizacijo dela v cepilnem centru. Če res ne gre drugače, pokličite CEPILNI TELEFON 040 807 672 (urnik zgoraj) oz pišite na
cepljenje.covid@zd-kranj.si


CEPILNO MESTO – KRANJSKA VOJAŠNICA


Cepljenje se izvaja v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča, Bleiweisova 32. Sodelovanje z vojsko je unikaten primer med cepilnimi centri.

Postavljenih imamo pet vzporednih cepilnih točk, na katerih od ponedeljka do petka deluje po 30 medicinskih sester in zdravnikov. Uradni urnik je od 7. do 14. ure, zadnje paciente pa počakamo še v popoldanske ure. Ker nekaj naročenih ne pride, prikličemo naslednje v vrsti, saj delujemo po racionalnem principu, da porabimo vso predvideno dnevno pripravljeno količino cepiv.

LOGISTIKA PRIJAV IN NABAV

Elektronske in telefonske prijave se dnevno zbirajo pri koordinatorju COVID dejavnosti v ZD Kranj. Cepivo se nato naroča in dobavi s tedenskim zamikom. Ves čas pa sproti teče obveščanje naročenih in priprava odmerkov.

Cepiva za zdaj formalno še ni možno izbirati, praviloma pa je v cepilnem centru zaloga vseh štirih ali vsaj treh. Trenutno je najbolj obsežna dobava cepiva Pfizer.

CILJ –60% PRECEPLJENOST DO POLETJA

Glede na aktualno število cepljenih, bo tempo v mesecu juniju ključen za ambiciozno zastavljen cilj na ravni države. V Kranju smo ves čas v polni pripravljenosti.

Cepljenje proti covidu-19 je dokazano varno, obenem pa osebno in družbeno odgovorno dejanje. Pri starejši populaciji okužb praktično ni več, če pa se zgodi, je potek bolezni ob prvem odmerku bistveno lažji in enostavnejši. Pri mlajši populaciji, ki se zanaša na faktor enostavne prebolevnosti na račun mladosti, pa brez zaščite s cepivom lahko pride do posledic po preboleli bolezni.

« nazaj na seznam