Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

CEPLJENJE ZA MIRNO POLETJE IN VARNO JESEN

7. junij 2021

V KRANJU CEPIMO NAROČENE IN NENAROČENE

V Sloveniji imamo zalogo pol milijona cepiv proti covidu-19, vendar seznami niso več polni in vnema pojenja. Zato v ZD Kranj z julijem prehajamo iz štirih na dva cepilna dneva v tednu. Poleg solidne lokalne precepljenostji je treba upoštevati ne tako majhen delež prebivalstva, ki se ne namerava cepiti. Nekaj rezerve pa je pri tistih, za katere je prijava zamuden postopek in računajo na cepljenje brez naročanja. 

V Kranju, kjer cepimo v Vojašnici Petra Petriča, za zdaj ostajamo pri naročanju obenem pa občasno dodajamo možnost odprtega cepljenja. Praksa izkazuje, da nenaročeni prihajajo tudi v siceršnjih terminih skupaj z naročenimi. Na račun zalog in velikosti našega cepilnega centra vedno poskrbimo za vse. V juliju cepimo ob sredah in četrtkih. 

CEPIMO SE ZDAJ! 

Zadnja dva meseca smo v cepilnem centru vsak delovnik cepili po približno 1000 oseb v eni izmeni. Skupaj smo izvedli 51.430 cepljenj. Od 90.600 naših pacientov smo 30.018 ljudi cepili s prvim, 21.412 pa tudi z drugim odmerkom (stanje 1.7.2021).

Prvi odmerek je tako prejela tretjina populacije v šestih gorenjskih občinah, ki jih pokrivamo - Kranj, Šenčur, Jezersko, Cerklje, Naklo, Preddvor.

Potrebujemo le prijavo na zVEM ali na obrazec na naši hišni spletni strani ali klic na cepilni telefon.  https://cepljenje.ozg.si/


MLAJŠI - NE ODLAŠAJTE Z NAROČANJEM!

Z majem se je začelo cepljenje mlajših od 50 let. Poleg zagotavljanja kolektivne zdravstvene varnosti je s cepljenjem bistveno olajšano oz poenostavljeno preživljanje dopustov in počitnic, doma ali v tujini. 

STAREJŠI ZAMUDNIKI – ŠE VEDNO IMATE PREDNOST

Še vedno pričakujemo starejše zamudnike, saj gre za najbolj občutljivo populacijo. Če je potrebno, mlajše svojce prosite za pomoč pri prijavi in prevozu v cepilni center.

KAKO SE NAROČIM NA CEPLJENJE?

Vsi že prijavljeni na cepljenje preko hišne aplikacije ne potrebujete novega vpisa v nacionalni portal zVEM. Prijavljeni v zVEM boste prav tako deležni obravnave.


Možnosti prijave v ZD Kranj pa sta dve in obe enostavni. 

1)     Na spletni strani ZD Kranj kliknete ikono CEPLJENJE COVID-19 in vpišete osebne podatke   https://cepljenje.ozg.si/

2)     Pokličete cepilni telefon 040 807 672, vsak delovnik med 8. in 13. uro

Če je vaš zdravnik koncesionar, se naročite pri njem ali na cepilni telefon.

Nekaj dni preden pridete na vrsto, boste prejeli sms sporočilo ali elektronsko pošto z datumom in uro. 

SPREMEMBA TERMINA CEPLJENJA

S porastom naročanja mlajših generacij se povečuje obseg prošenj za spremembo termina cepljenja. To dodatno obremenjuje delo osebnih zdravnikov in organizacijo dela v cepilnem centru. Če res ne gre drugače, pokličite CEPILNI TELEFON 040 807 672 (urnik zgoraj) oz pišite na
cepljenje.covid@zd-kranj.si


CEPILNO MESTO – KRANJSKA VOJAŠNICA


Cepljenje se izvaja v športni dvorani Vojašnice Petra Petriča, Bleiweisova 32. Sodelovanje z vojsko je unikaten primer med cepilnimi centri.

Postavljenih imamo pet vzporednih cepilnih točk. Uradni urnik je od 7. do 14. ure, zadnje paciente pa počakamo še v popoldanske ure. Ker precej naročenih ne pride, prikličemo naslednje v vrsti, saj delujemo po racionalnem principu, da porabimo vso predvideno dnevno pripravljeno količino cepiv. Oziroma cepimo nenaročene, ki se postavijo v vrsto.

LOGISTIKA PRIJAV IN NABAV

Elektronske in telefonske prijave se dnevno zbirajo pri koordinatorju COVID dejavnosti v ZD Kranj. Cepivo se nato naroča in dobavi s tedenskim zamikom. Ves čas pa sproti teče obveščanje naročenih in priprava odmerkov.

Cepiva je možno izbirati, praviloma je v cepilnem centru zaloga vseh štirih. 

CILJ – 60% PRECEPLJENOST DO POLETJA

Cepljenje proti covidu-19 je dokazano varno, obenem pa osebno in družbeno odgovorno dejanje. Pri starejši populaciji okužb praktično ni več, če pa se zgodi, je potek bolezni ob prvem odmerku bistveno lažji in enostavnejši. Pri mlajši populaciji, ki se zanaša na faktor enostavne prebolevnosti na račun mladosti, pa brez zaščite s cepivom lahko pride do posledic po preboleli bolezni.

Cepljenje je toliko bolj pomembno zaradi nove, t.i. Delta različice Covida-19, ki bi se čez poletje lahko razširila po vsej Evropi in je "najhitrejša" različica tega virusa doslej.

« nazaj na seznam