Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

PCR TESTIRANJE - VEDNO OBVEZNO NAROČANJE!

1. januar 2022

PCR TESTIRANJE - NAROČANJE MED DELOVNIKI
Naročanje med delovnikom poteka preko osebnega izbranega zdravnika – v primeru odsotnosti zdravnika so urejena obvestila o nadomeščanju. Na bris PCR vas lahko napoti tudi nadomestni zdravnik ali epidemiolog. Ni dopustno, da pridejo osebe na testiranje brez dogovorjenega termina.

PCR TESTIRANJE BREZ NAPOTITVE ZDRAVNIKA
Izjema pri napotitvah so osebe, ki so pozitivne na HAG test (samotestiranje ali HAGT pri pooblaščenem izvajalcu). Tudi za te osebe je obvezno naročanje, ki je praviloma preko osebnega izbranega zdravnika. Če ste za pozitivni izvid HAGT izvedeli izven ordinacijskega časa osebnega zdravnika, pediatra:

- ZA OTROKE med delovniki pokličete na otroški (predšolski otroci) oziroma šolski dispanzer

- ZA ODRASLE osebe je vzpostavljena klicna številka za naročanje na PCR test po pozitivnem HAG testu: 
030 716 220 ali e-pošta testiranje.pcr@zd-kranj.si, oba načina sta dosegljiva OD PON DO PETKA med 7.00 in 19.00 uro.

Oseb, ki pridejo na testiranje brez dodeljenega termina, ne bomo obravnavali.

PCR TESTIRANJE IZVEN DELOVNIKA IN SOBOTE, NEDELJE TER PRAZNIKE
Ambulanta za nujno medicinsko pomoč izvaja le nujne PCR brise pri osebah, ki imajo resnejše znake okužbe in osebah, pri katerih se pričakuje težji potek bolezni.

V času močno povečane potrebe po izvajanju PCR testiranja je enotna telefonska številka 030 716 220 za naročanja odraslih oseb na testiranje dosegljiva tudi ob sobotah med 8.30 in 16.00. E-pošta testiranje.pcr@zd-kranj.si med vikendi in ponoči ni dosegljiva!NAVODILA ZA NAROČANJE NA TEST PCR ZA OSEBE, KI SO POZITIVNE NA HAG TEST

Predšolski in šolski otroci
Naročanje med delovniki poteka preko osebnega izbranega pediatra, specialista šolske medicine ali tel. številke -  za predšolske otroke 04 /2082 146; za šolarje 04 /2082 156. V primeru odsotnosti zdravnika so urejene prevezave znotraj šolskega dispanzerja na način, da klicoči vedno lahko dobi osebje in termin za testiranje PCR v 24 urah.
Testiranje se izvaja v malem belem zabojniku v atriju ZD Kranj.
Naročanja izven delovnika šolskega dispanzerja na PCR test ni organizirano, v nujnih primerih se starši obrnejo na ANMP (urgenca).
V nočnem času ANMP izvaja nujne brise le pri osebah z hudimi znaki ali pričakovanim težjim potekom, ostali prejmejo termin najkasneje v 24 urah od naročila

Odrasli

Naročanje med delovniki poteka preko osebnega izbranega zdravnika – v primeru odsotnosti so urejena obvestila o nadomeščanju.
Klicna številka za naročanje na PCR test po pozitivnem HAG testu (030 716 220 in testiranje.pcr@zd-kranj.si) je namenjena:
- vsem, ki imajo v ZD Kranj osebnega izbranega zdravnika ali živijo na področju nekdanjih občin Kranj

Potreben je dokaz, da je oseba pozitivna na HAG testu (na SMS ali e-pošto pošljete sliko potrdila iz zVem ali sliko testne ploščice v primeru samotestiranja).
Na mesto testiranja PCR mora oseba prinesti potrdilo o pozitivnem testu HAG - v primeru testa pri pooblaščenem izvajalcu.
V primeru samotestiranja testno ploščico zavijete v PVC vrečko in prinesete s seboj (zaradi preprečevanja zlorab bo pacient na mestu brisa tablico odvrgel v zabojnik za kužne odpadke iz zdravstva).
Mikrobiološko testiranje odraslih oseb se izvaja v modrem zabojniku pred ANMP (urgenca).
Naročanje izven delovnika družinske medicine na PCR test ni organizirano, v nujnih primerih se osebe obrnejo na ANMP.
V nočnem času ANMP izvaja nujno testiranje le pri osebah z hudimi znaki ali pričakovanim težjim potekom, ostali prejmejo termin najkasneje v 24 urah od naročila
 

POTRDILA EU DC O PCR TESTIRANJU
Za paciente, ki so negativni po PCR testu in potrebujejo potrdilo, ga lahko pridobijo in natisnejo z digitalnim certifikatom preko aplikacije zVem, enako v vsaki lekarni ob plačilu 2,00 €. V tiskani obliki ga natisnejo tudi izvajalci testiranja in sicer po zaključenem testu in v svojem delovnem času. Pacienti, ki so negativni po PCR testu lahko varno vstopijo v ZD Kranj in potrdilo dvignejo na informacijah ZD Kranj vsak delovnik med 7.00 in 19.00 uro. Dvig potrdila EU DC je možno le osebno s kartico zdravstvenega zavarovanja.
Pacientom, ki so na PCR test pozitivni, morajo ostali doma v izolaciji. Potrdilo o rezultatu lahko dobijo z digitalnim certifikatom preko aplikacije zVem, v vsaki lekarni ob plačilu 2,00 €, izvajalec testiranja pa najkasneje v petih delovnih dneh pošlje izvid preiskave po pošti brezplačno na dom.


« nazaj na seznam