OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna zobozdravstvena pomoč: 04 2082 418
Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

ODPRTJE PRENOVLJENIH PROSTOROV TEHNIČNE SLUŽBE ZD KRANJ

31. marec 2023

SPOROČILO ZA JAVNOST: Prenovljeni prostori v Zdravstvenem domu (ZD) Kranj nudijo zaposlenim boljše delovne pogoje

Kranj, 31. marec 2023 – V OZG OE Zdravstveni dom Kranj smo danes slovesno odprli celovito prenovljene prostore tehnične službe v kleti. »To je bil še zadnji del starih, še nič obnovljenih/spremenjenih prostorov v kleti iz leta 1958, ki je čakal na osvežitev. Skoraj 180 kvadratnih metrov dela kletnih prostorov je v treh mesecih, kolikor je trajala prenova, zasijalo v novi podobi. Prostori so ne le lepi, ampak predvsem uporabni«, je ob odprtju poudarila direktorica ZD Kranj Lilijana Gantar Žura.

Vrednost celotne investicije je 201.680,48 €. »Nove prostore so dobili sodelavci v tehnični službi in za pomoč bolnikom, z ureditvijo dodatnega prostora se bodo vsi informatiki združili in nahajali v istih prostorih. Povsem preurejen je tudi prostor za čistilke, te so po prenovi ločene od tehnične službe.  Pridobili smo tudi prepotreben prostor za arhiv zobozdravstva, ločena skladišča za računalniški ter za čistilni material. S prenovo smo poskrbeli, da je stavba ZD zdaj prenovljena po vseh nadstropjih. Zaposleni v podpornih službah bodo v novih prostorih še bolj motivirani za delo, da bo ZD deloval še naprej tako dobro»V tehnični službi smo izredno zadovoljni, da so prostori povsem prenovljeni, v novih prostorih bomo lažje delali,« je dejal vodja tehnične službe Lojze Pokorn.

Odprtja prenovljenih kletnih prostorov v ZD Kranj se je udeležil tudi župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec. »Veseli nas, da Zdravstveni dom Kranj dobiva čedalje lepšo podobo – tako zunaj kot znotraj. Zdaj je urejena še klet in s tem se dejansko zaključuje celostna prenova ZD Kranj, ki smo ga pred štirimi leti energetsko prenovili. Mirno se lahko pohvalimo, da imamo v Kranju zdaj res sodoben zdravstveni dom. Veliko dela je že opravljenega, še precej pa bo treba postoriti, zlasti pri reševanju prostorske stiske. Najprej bo na vrsti gradnja Satelitskega urgentnega centra, ki bo ena letošnjih večjih naložb na Gorenjskem. Intenzivno delamo tudi na projektu izgradnje kompleksa Severna vrata, s čimer želimo pridobiti prostore za zdravstveno dejavnost, urediti parkirna mesta v podzemni garaži in izboljšati prometno pretočnost območja. Zahvaljujem se vodstvu ZD Kranj oziroma zavodu Osnovno zdravstvo Gorenjske za dobro upravljanje, dokazujejo, da so dober gospodar in partner, tudi ko gre za sodelovanje z Mestno občino Kranj. Naj gre tudi v prihodnje tako uspešnoPrerez traku. (na fotografiji z leve župan MOK Matjaž Rakovec,
direktorica ZD Kranj Lili Gantar Žura in vodja tehnične službe Lojze Pokorn)

« nazaj na seznam