Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

POTRDILA COVID-19

1. julij 2021

PCT POTRDILA - DOKAZI O PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJU, TESTIRANJU

IZDAJAMO JIH V ZABOJNIKU V ATRIJU ZD KRANJ - VSAK DELOVNIK 14h do 18h - BREZPLAČNO - SAMO ZA STORITVE, KI JIH IZVAJA ZD KRANJ!

-EVROPSKO DIGITALNO COVID POTRDILO (o testiranju ali cepljenju)

-POTRDIL0 / IZVID HITREGA TESTIRANJA,
ki ga izvaja ZD Kranj v stavbi Globus 

-POTRDILO/ CERTIFIKAT O IZVEDENEM CEPLJENJU, ki ga izvaja ZD Kranj v kranjski vojašnici

-NEGATIVNI izvid PCR testa, na katerega vas pošlje zdravnik (dobite tudi domov po pošti v treh delovnih dneh), SPLOŠNA OPREDELITEV IN NAVODILA

Na nivoju Evropske unije, torej tudi v Sloveniji, je stopil v veljavo takoimenovani "zeleni potni list". Gre za EU digitalno COVID potrdilo (EU DCP) o testiranju, cepljenju ali preboleli bolezni.

Izdaja EU DCP o testiranju in cepljenju je odslej obvezna. Opusti se lahko le v primeru nedvoumno izražene želje pacienta, da izdaje oz. izpisa DCP ne potrebuje.

EU DCP se izda v papirni obliki ali glede na dogovor izvajalca s pacientom v digitalni obliki. Za vsako cepljenje, rezultat testa (negativni HAGT ali PCR) ali prebolelo bolezen (po pozitivnem PCR testu) se izda ločeno potrdilo. Izpis po cepljenju ali HAGT testu izvajalec zagotavlja takoj, po pozitivnem PCR pa najkasneje v roku deset dni po pozitivnem izvidu.

Vsa PCT potrdila (izjema je potrdilo o prebolevnosti brez PCR testa, ki ga izda zdravnik) lahko natisnete tudi sami - prek portala zVEM  https://zvem.ezdrav.si/domov. Potrebujete digitalno potrdilo, ki ga izda Upravna enota, enako veljavna so digitalna potrdila NLB, Pošte Slovenije, Halcoma.

Sprostitev ukrepov zaradi ugodne epidemiološke slike in poletni čas dopustov in počitnic prinašata veliko zanimanje za ustrezna dokazila. Potrebno je dokazovanje, da smo zdravstveno varni uporabniki storitev ali popotniki. Na primer za vstop/udeležbo na kulturnih in športnih prireditvah, v notranje prostore restavracij/gostinskih lokalov, za potovanja/prehajanja državnih mej in turistično nastanitev v hotelih, kampih, apartmajih, sobah.

« nazaj na seznam