Obvestila

Kontakt

OZG OE ZD Kranj
Gosposvetska ulica 10,
4000 Kranj

Telefon centrala: 04 2082 100
Faks: 04 2026 764
Telefon informacije: 04 2082 109

Nujna medicinska pomoč: 04 2082 110
Nujni primeri: 112
E-pošta: tajnistvo@zd-kranj.si

POTRDILA COVID-19

1. maj 2021


KAKO PRIDEM DO PCT POTRDIL - DOKAZI O PREBOLEVNOSTI, CEPLJENJU, TESTIRANJU

Sprostitev ukrepov zaradi ugodne epidemiološke slike in poletni čas počitniških potovanj prinašata veliko zanimanje za ustrezna dokazila. Potrebno je dokazovanje, da smo zdravstveno varni uporabniki storitev ali popotniki. Na primer za vstop/udeležbo na kulturnih in športnih prireditvah, v notranje prostore restavracij/gostinskih lokalov, potovanja/prehajanja državnih mej, turistično nastanitev v hotelih, kampih, apartmajih, sobah. Kakšen dokument in za katero dejavnost ga potrebuje, morate na ustreznem naslovu preveriti sami. Pravila se spreminjajo v Sloveniji in v tujini. Na nivoju Evropske unije se pripravlja Zeleni potni list, enotno digitalno potrdilo, ki bo stopilo v veljajo s koncem junija/začetkom julija.


Vsa PCT potrdila (izjema je potrdilo o prebolevnosti brez PCR testa, ki ga izda zdravnik) lahko natisnete sami, brez stroškov in obremenjevanja zdravstvenega osebja - prek portala zVEM  https://zvem.ezdrav.si/domov. Potrebujete le digitalno potrdilo, ki ga izda Upravna enota, enako veljavna so digitalna potrdila NLB, Pošte Slovenije, Halcoma.


V ZD Kranj izdajamo SAMO POTRDILA O HITREM TESTIRANJU (10eur) IN CEPLJENJU (brezplačno). TO VELJA LE ZA STORITVE, KI JIH TUDI NAREDIMO PRI NAS.   

Samoplačniških PCR testiranj ne izvajamo. Vsak izvid o PCR testu, na katerega vas pošlje zdravnik, dobite domov po pošti v 3 delovnih dneh.


POTRDILO O HITREM TESTU (izvajalec ZD Kranj) - dobite ga v stavbi Globus, kjer poteka testiranje - na voljo je položnica, ki jo plačate na banki ali pošti in se vrnete po izvid, obvezna tudi zdravstvena kartica!

POTRDILO O CEPLJENJU (izvajalec ZD Kranj) -  dobite ga v belem zabojniku v atriju ZD Kranj

IZDAJA POTRDIL - VSAK DELOVNIK 8.00 DO 12.00 IN 14.00 DO 18.00PLAČILNEGA NALOGA UPN NA BLAGAJNI ZD KRANJ NI MOŽNO PLAČATI, KER JE VHOD V STAVBO ŠE VEDNO OMEJEN NA NUJNE OBISKE!


« nazaj na seznam